Main menu

Sabina

Ik heb altijd graag getekend. De noodzaak van het tekenen is echter toegenomen door de vele ervaringen met geweld. Ik troost mezelf met papier en krijt. Het liefst trek ik me terug in mijn binnenwereld, waar het veilig is. Tekenend gaat alles weer stromen. Ik word er blij van. Het is bevredigend en verrijkend als er iets moois uit mijn handen komt en ik iets moois tegenover de lelijkheid in de deze wereld heb gezet.

Ik heb er dertig jaar voor nodig gehad het juk van mijn jeugd van me af t werpen. Het is frustrerend dat ik telkens op wrede wijze uit mijn teken-bel getrokken word door uitkeringsinstanties die met hun vuile rapporten, stigmatisering en dreigbrieven dat juk steeds weer terug op mijn schouders leggen. Niemand schijnt te snappen hoe de dreigementen van de overheid oude wonden steeds opnieuw openrijten. Tekenen voelt dan wel eens als dweilen met de kraan open.

Maar ik heb stille hoop dat de Sprookjes van Sabine het gaan winnen.

Recente berichten

Giften

Mocht u ons willen helpen om dit mogelijk te maken en onze doelstellingen te halen, dan kunt u een bedrag overmaken op onze rekening.

Stichting Kunst uit Geweld
Triodosbank: NL38TRIO0254667422

Contact

Mocht u om welke reden dan ook even contact met ons willen hebben,

Over ons

Het doel van de Stichting ‘Kunst uit Geweld’ is om kunstuitingen van overlevenden van huiselijk geweld en seksueel geweld onder de aandacht te brengen van de samenleving om daarmee een bijdrage te leveren aan het terugdringen van dit geweld.