Main menu

Ron Goudzwaard

Ik ben op 2 juli 1963 geboren te Monrovia in Liberia en heb het schilderen 5 jaar geleden ontdekt en ben autodidact. Op een zonnige vrijdag was ik onderweg van Duitsland naar Nederland en besloot in Duitsland mijn eerste verf spullen te kopen. De volgende dag ben ik gaan schilderen en mijn vrouw Simone was onder de indruk.

Zij heeft mij gestimuleerd om daarmee door te gaan. Mijn vrouw is later ook inspiratie voor een aantal van mijn werken en gedichten geweest. In de partnerkeuze had zij in het verleden geen geluk.
Zij heeft mij haar verhaal verteld van de mishandelingen, het stalken, de angst die daarmee gepaard gaat en het onbegrip dat daarbij hoort.

Dit heeft mij dermate emotioneel geraakt dat ik wel een aantal schilderijen en gedichten daarover moest maken! Feitelijk zijn de schilderijen een weergave van haar gevoelens en emoties van die tijd.
Toen Esther mij vroeg of ik met die schilderijen en gedichten mee wilde doen, twijfelde ik daar geen moment aan. Het is goed en noodzakelijk om dit onder de aandacht te brengen.

Recente berichten

Giften

Mocht u ons willen helpen om dit mogelijk te maken en onze doelstellingen te halen, dan kunt u een bedrag overmaken op onze rekening.

Stichting Kunst uit Geweld
Triodosbank: NL38TRIO0254667422

Contact

Mocht u om welke reden dan ook even contact met ons willen hebben,

Over ons

Het doel van de Stichting ‘Kunst uit Geweld’ is om kunstuitingen van overlevenden van huiselijk geweld en seksueel geweld onder de aandacht te brengen van de samenleving om daarmee een bijdrage te leveren aan het terugdringen van dit geweld.