Main menu

Nelleke van Rijnsoever

Ik ben Nelleke van Rijnsoever een vrouw van 50 jaar en altijd creatief actief geweest. Ben alweer 5 jaar zeer gelukkig hertrouwd en heb 2 kinderen.

Door de overheersende depressie en crisissen was ik beduidend minder creatief toen ik 2008 mijn ” psychiatrische carrière ” begon. Er werd o.a. DIS ( kortweg het o.a. hebben van meerdere persoonlijkheden) geconstateerd door ernstig seksueel misbruik tot mijn vijfde jaar. Heb me door de jaren heen proberen te uiten op papier, keramiek, antroposofische kabouters maken, gedichten en nog veel meer.

Dat heeft dit jaar door het krijgen van een eerste en later nog 2, manische psychotische periodes, geleid tot een soort creatieve bom die afging! Ik was niet meer te stoppen! De depressie weg, het trauma aan me “voorbij zien komen” voorafgaand aan de manische psychose. Dus de ergste lading over het misbruik was eraf en mijn creativiteit was terug!

Het werk dit jaar gemaakt tijdens voornamelijk de psychose, is gemaakt op A-4 formaat. Kon ik in mijn eigen “comfortzone” zitten en me uitleven. De waarnemingen die ik heb tijdens de psychoses lijken ook voort te komen uit het trauma, evenals de herbelevingen die ik aldoor had en nu weer heb. Ik wil heel graag met mijn werk naar buiten treden en werk toe naar exposities.

Recente berichten

Giften

Mocht u ons willen helpen om dit mogelijk te maken en onze doelstellingen te halen, dan kunt u een bedrag overmaken op onze rekening.

Stichting Kunst uit Geweld
Triodosbank: NL38TRIO0254667422

Contact

Mocht u om welke reden dan ook even contact met ons willen hebben,

Over ons

Het doel van de Stichting ‘Kunst uit Geweld’ is om kunstuitingen van overlevenden van huiselijk geweld en seksueel geweld onder de aandacht te brengen van de samenleving om daarmee een bijdrage te leveren aan het terugdringen van dit geweld.