Main menu

Jan van Berkel

Ik wilde iets uitbeelden wat er aan de buitenkant krachtig uitziet maar wat binnenin zwaar beschadigd is. Ontdaan van de ziel, ontdaan van het bestaansrecht.
Heb daarom een kunstwerk gemaakt van ongeveer 350 blokjes hout in circa 60 houtsoorten. Iedere houtsoort heeft zijn eigen kleur, zijn eigen tekening en kracht. Naar het midden toe worden de houtsoorten lichter, maagdelijk wit van de ziel en daar waar de ziel zou moeten zitten, zit een gat met daaromheen hout met alleen maar littekenweefsel. De rest laat zich raden.

Bijgaand nog wat foto’s van het maken van het kunstwerk.
De diameter is ca 1,4m, de dikte 4,5cm en het gewicht in de buurt van de 50kg. Alle blokjes hout zijn afkomstig van restmateriaal. Er zitten schuttingplanken bij, vlonderplanken, stukken aanrecht, weidepalen, parket, oude kozijnen, aanmeerpalen, beschoeïngsplanken. Alle blokjes hout hebben de kleur van het hout zelf. Aan de achterkant van het kunstwerk zie je de onbewerkte stukken hout.

Recente berichten

Giften

Mocht u ons willen helpen om dit mogelijk te maken en onze doelstellingen te halen, dan kunt u een bedrag overmaken op onze rekening.

Stichting Kunst uit Geweld
Triodosbank: NL38TRIO0254667422

Contact

Mocht u om welke reden dan ook even contact met ons willen hebben,

Over ons

Het doel van de Stichting ‘Kunst uit Geweld’ is om kunstuitingen van overlevenden van huiselijk geweld en seksueel geweld onder de aandacht te brengen van de samenleving om daarmee een bijdrage te leveren aan het terugdringen van dit geweld.