Main menu
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kracht uit Geweld 2017 – Apeldoorn

21 november 2017 - 1 december 2017

Van 20 – 26 november is het de Landelijke week tegen Kindermishandeling. De week erop, van 27 november tot 3 december is het de internationale Week tegen geweld. Gemeente Apeldoorn wil in deze weken extra aandacht besteden aan de problematiek rondom huiselijk geweld en kindermishandeling. Want ondanks dat het taboe rond huiselijk geweld in Nederland grotendeels doorbroken is, heeft nog 40 procent van de Nederlandse bevolking ooit in zijn of haar leven te maken gehad met huiselijk geweld. Daarom verdient het de volle aandacht.

Van 21 november tot 30 november organiseert gemeente Apeldoorn in samenwerking met stichting Kunst uit geweld de tentoonstelling “Kracht uit geweld”.

U bent van harte uitgenodigd om de tentoonstelling te komen bezoeken op de tijden van de werkdagen.

Tentoonstelling:
De tentoonstelling bestaat uit werken van kunstenaars die zelf ervaringen hebben van geweld of die naar aanleiding van de thematiek kunst hebben gemaakt. Stuk voor stuk aangrijpende verhalen en indringende werken.

De tentoonstelling vindt plaats in het souterrain van het Stadhuis en is te bezoeken tijdens openingstijden van het Stadhuis.

Op vrijdag 1 december zal de tentoonstelling om 10:30 stoppen in verband met het opbreken hiervan.

Gegevens

Begin:
21 november 2017
Einde:
1 december 2017
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisatoren

Gemeente Apeldoorn
Stichting Kunst uit Geweld

Locatie

Marktplein 1 Apeldoorn
Marktplein 1
Apeldoorn, Gelderland 7300 ES Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.apeldoorn.nl/

Recente berichten

Giften

Mocht u ons willen helpen om dit mogelijk te maken en onze doelstellingen te halen, dan kunt u een bedrag overmaken op onze rekening.

Stichting Kunst uit Geweld
Triodosbank: NL38TRIO0254667422

Contact

Mocht u om welke reden dan ook even contact met ons willen hebben,

Over ons

Het doel van de Stichting ‘Kunst uit Geweld’ is om kunstuitingen van overlevenden van huiselijk geweld en seksueel geweld onder de aandacht te brengen van de samenleving om daarmee een bijdrage te leveren aan het terugdringen van dit geweld.