Main menu
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

3-daagse Tegen seksueel misbruik in families

19 juni 2018 @ 13:30 - 22 juli 2018 @ 16:00

Kunsttentoonstelling, sprekers, verhalen, theater, workshops, muziek en nog veel meer.

Seksueel misbruik in families is het speerpunt van het Netwerk Aanpak Seksueel Geweld. 22 op de 1000 kinderen worden misbruikt door een familielid. Vaak gaan er geruchten over een familie rond, zijn er signalen en vermoedens. Er wordt vaak geen melding gedaan door omstanders, omdat men geen bewijs heeft. En zo gaat de misère van het seksueel misbruik onverminderd door, vaak jarenlang.

De kans is heel klein dat het slachtoffer het seksueel misbruik zelf gaat melden. Er is
bedreiging door de dader, het zwijgen wordt opgelegd en er is enorme schaamte.
Loyaliteit aan de familie zorgt ervoor dat het slachtoffer altijd de familie zal beschermen, zelfs vaak ook de dader.

Omstanders zijn nodig om het seksueel misbruik te stoppen. Burgers en professionals die een vermoeden hebben, moeten, ja kunnen ook, de verantwoordelijkheid nemen de
vermoedens te gaan bespreken met gespecialiseerde professionals. Beschuldiging, al dan niet terecht, is niet aan de orde. Een burger of professional heeft signalen en vermoedens van seksueel misbruik en het doel is het slachtoffer hiervan te bevrijden. Achteraf blijkt in de meeste gevallen dat de signalen en vermoedens van de burger of professional terecht zijn geweest.

Door deze 3-daagse willen we aan de hand van kunst aandacht vragen voor slachtoffers van seksueel misbruik in families. We willen vooral laten zien hoe belangrijk burgers en professionals zijn om dit geweld te kunnen signaleren en het bespreekbaar te maken met gespecialiseerde professionals. Daarom nodigen we u uit deel te nemen aan deze 3-daagse. U kunt u inschrijven (voor 1 of meerdere dagen) door onderstaande tabel in te vullen en terug te mailen naar aanpakseksueelgeweldmo@rotterdam.nl

We hopen u te ontmoeten tijdens de 3-daagse Tegen seksueel misbruik in families.
(deze 3-daagse is alleen toegankelijk voor burgers en professionals uit de regio Rotterdam-Rijnmond)

Gegevens

Begin:
19 juni 2018 @ 13:30
Einde:
22 juli 2018 @ 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,

Organisatoren

GGD Rotterdam-Rijnmond
Stichting Kunst uit Geweld

Locatie

Bibliotheek Rotterdam
Hoogstraat 110
Rotterdam, 3011 PV
+ Google Maps

Recente berichten

Giften

Mocht u ons willen helpen om dit mogelijk te maken en onze doelstellingen te halen, dan kunt u een bedrag overmaken op onze rekening.

Stichting Kunst uit Geweld
Triodosbank: NL38TRIO0254667422

Contact

Mocht u om welke reden dan ook even contact met ons willen hebben,

Over ons

Het doel van de Stichting ‘Kunst uit Geweld’ is om kunstuitingen van overlevenden van huiselijk geweld en seksueel geweld onder de aandacht te brengen van de samenleving om daarmee een bijdrage te leveren aan het terugdringen van dit geweld.