Main menu

Europese Dag van het Slachtoffer 2018

Afgelopen donderdag was Europese Dag van het Slachtoffer 2018. Als Stichting Kunst uit geweld hebben we meegewerkt aan aanpak en preventie Seksueel Geweld met gemeente Rotterdam. Er zijn in de binnenstad van Rotterdam kaarten uitgedeeld aan burgers met de vraag om te helpen Seksueel Geweld aan te kaarten en niet langer te zwijgen bij vermoeden van geweld bij gezinnen.

Foto’s van de kaarten zie je hier. De kaarten liggen nog in de bibliotheek van Rotterdam. We hopen dat meer mensen kinderen en gezinnen te hulp zullen komen.

Het volgende citaat staat op de kaart van Tanja: jongens fietsten langs ons huis en riepen:”incest, incest.”, Iedereen in onze buurt wist eigenlijk wel dat er seksueel misbruik bij ons thuis speelde, “dat vieze mannetje daar…” Niemand deed iets. Ik ben 8 jaar lang misbruikt door mijn vader.

Wil jij nu ook reageren, of heb jij vermoedens van misbruik bij jou in de buurt. Neem contact op met Veilig Thuis, www.vooreenveiligthuis.nl

Recente berichten

Giften

Mocht u ons willen helpen om dit mogelijk te maken en onze doelstellingen te halen, dan kunt u een bedrag overmaken op onze rekening.

Stichting Kunst uit Geweld
Triodosbank: NL38TRIO0254667422

Contact

Mocht u om welke reden dan ook even contact met ons willen hebben,

Over ons

Het doel van de Stichting ‘Kunst uit Geweld’ is om kunstuitingen van overlevenden van huiselijk geweld en seksueel geweld onder de aandacht te brengen van de samenleving om daarmee een bijdrage te leveren aan het terugdringen van dit geweld.