Main menu
Auteur(s) Titel Categorie Taal ISBN-10(13)
Viktor E. Frankl De zin van het bestaan Informatie Nederlands 9061001730
Publicatie datum Editie Aantal pagina's Prijs Kopen via
15-05-1995 1 176 14,90 Kopen

Samenvatting

Professor Frankl verbleef drie jaar in verschillende concentratiekampen, waar hij getuige was van he7tmeest gruwelijke menselijke leed. Dit is een kort, maar zeer boeiend verslag van zijn ervaringen. In zijn verhaal introduceert Viktor Frankl zijn filosofie – de logotherapie. Zijn denkbeelden vermengen zich echter zo geleidelijk en voorzichtig met het verhaal, dat dit niet zomaar een boek over de verschrikkingen van het concentratie kamp is, maar een zeer diepgaande verhandeling. Voor iemand die jarenlang niet anders dan lijden en de macht van het kwaad om zich heen heeft gezien, heeft hij een verrassend optimistische opinie omtrent het vermogen van de mens zich boven zijn lijden te verheffen en een toepasselijke gerichte waarheid te vinden. Viktor E. Frankl was hoogleraar in de neurologie en de psychiatrie aan de Universiteit van Wenen, hij is auteur van zo’n 2-5 boeken die in vijftien talen vertaald werden. Van dit boek werden er bijvoorbeeld in de Verenigde Staten ver over de twee miljoen exemplaren verkocht.

Recensie(s)

De auteur is een van de bekenste psychotherapeuten van deze tijd. Zijn speciale interesse en deskundigheid liggen op het gebied van psychotherapie in verband met zingeving aan het bestaan. Op basis van zijn uitzonderlijke eruditie, intelligentie èn persoonlijke wijsheid (hij verbleef tijdens de oorlog in verschillende concentratiekampen) heeft hij naast zijn psychiatrische werk belangrijke bijdragen geleverd op medisch-filosofisch gebied. Dit al vele jaren oude, maar nog steeds hoogst actuele – in feite klassieke – boek geeft een eerste oriëntatie in de “logotherapie”, zoals Frankl’s benadering wordt genoemd. De titels van de oorspronkelijke Oostenrijkse en Amerikaanse uitgaven geven tezamen aan waar het over gaat: de transformatie van voor anderen onvoorstelbare persoonlijke ervaringen tot een voor ieder mens in principe inspirerende filosofie en praktisch psychologische/psychotherapeutische visie.
(Biblion recensie, H.S. Verbrugh.)

Recente berichten

Giften

Mocht u ons willen helpen om dit mogelijk te maken en onze doelstellingen te halen, dan kunt u een bedrag overmaken op onze rekening.

Stichting Kunst uit Geweld
Triodosbank: NL38TRIO0254667422

Contact

Mocht u om welke reden dan ook even contact met ons willen hebben,

Over ons

Het doel van de Stichting ‘Kunst uit Geweld’ is om kunstuitingen van overlevenden van huiselijk geweld en seksueel geweld onder de aandacht te brengen van de samenleving om daarmee een bijdrage te leveren aan het terugdringen van dit geweld.