Main menu

Pascal Visser

Mijn naam is Pascal Visser en ben op 12 November 1968 geboren te Renkum.
Al vele jaren draag ik een hoop onverwerkt leed met me mee.

De eerste 18 jaar van mijn leven bestaan voornamelijk uit seksueel misbruik, lichamelijke een geestelijk mishandeling en extreme vernedering.
Al mijn hele leven lang loop ik kliniek in, kliniek uit en heb de psychiaters en psychologen ook vaker gezien dan me lief is.

Nog steeds worstel ik met veel zaken. Misschien heb ik nog wel het meeste moeite met de vernederingen al denken sommigen dat seksueel misbruik en lichamelijke mishandeling erger is.
Persoonlijk praat ik niet graag in termen als ‘erger’, ‘zwaarder’, ‘moeilijker’ of ‘lastiger te verwerken’.
De eerder genoemde zaken waren allen op zich zelf traumatisch. De een niet ‘erger’ dan de ander maar allemaal verschrikkelijk en luguber.

Behandelingen verliepen vaak moeizaam of helemaal niet omdat ik mijn ervaringen uit het verleden niet durfde om te zetten in spraak of geschreven woorden.
Inmiddels ben ik door Esther haar site (Kunstuitgeweld.nl) geïnspireerd geraakt om mijn angsten, verdriet en pijn om te zetten in beelden, in de hoop op deze manier uiting te kunnen geven aan mijn verleden.

Recente berichten

Giften

Mocht u ons willen helpen om dit mogelijk te maken en onze doelstellingen te halen, dan kunt u een bedrag overmaken op onze rekening.

Stichting Kunst uit Geweld
Triodosbank: NL38TRIO0254667422

Contact

Mocht u om welke reden dan ook even contact met ons willen hebben,

Over ons

Het doel van de Stichting ‘Kunst uit Geweld’ is om kunstuitingen van overlevenden van huiselijk geweld en seksueel geweld onder de aandacht te brengen van de samenleving om daarmee een bijdrage te leveren aan het terugdringen van dit geweld.